Derfor er online dating for alle

Det er 2017, og hvis du af den ene eller anden grund ikke har prøvet onlinedating endu, så er tiden nu kommet til at prøve det! Jeg ved selvfølgelig ikke nøjagtigt, hvad der har fået dig til at tøve. Nogle tror ikke at det er sikkert, mens andre har svært ved at indrømme at de har brug for hjælp med deres kærlighedsliv, og for nogle har det noget at gøre med samfundets generelle stigmatisering over for datingindustrien.

Hvad end der har hindret dig indtil nu, så er vi her for at forsikre dig om at onlinedating er den bedste måde at øge antallet af potentielle partnere på og dermed også for at finde en person, som du i sidste ende kan indlede et lykkeligt forhold med.

Er onlinedating sikkert?

Lad os starte med tvivlen omkring sikkerhed først, da jeg tror at dette er vigtigt for mange. Vi har alle hørt historier om folk, som er blevet snydt på den og den side, og som følge deraf derfor har mistet en formue. Der findes endda også historier om folk, som er blevet kidnappede eller værre.

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at man med et par få forholdsregler ret nemt kan undgå 99% af disse situationer. Mange sider, som fx Partner med Niveau, kontrollerer hver enkelt profil og arbejder aktivt på at forhindre useriøse brugere, scammere og lignende fra at registrere sig og bruge deres side.

>> Søg blandt vores udvalgte dating sider <<

Alle disse funktioner er designet til at øge din sikkerhed, men du bør også have følgende for øje, når du skal mødes for første gang med en ny person:

Det er en god ide altid at mødes et offentligt sted og fortæl gerne en ven eller et familiemedlem, hvem du skal mødes med og hvilken side du har mødt dem på samt hvor I skal hen og hvornår du forventer at være hjemme igen. Et sidste tip er at holde lidt igen med alkoholen. Alle er nervøse, men at blive for fuld giver det forkerte indtryk, og det har også den ulempe, at det som regel forringer din dømmekraft.

online-dating

Virker onlinedating?

Det hurtigste svar ville være: “Ja, ellers ville det ikke have været en milliardindustri”.

Vi har alle i gennemsnit et netværk bestående af omkring 150 mennesker, som vi kender. Ud af disse mennesker vil halvdelen være gifte eller i forhold, og halvdelen af de resterende vil være for gamle eller unge til os. Dette efterlader os med omkring 30 mennesker, som vi potentielt kunne date. Vi kan dog gøre dette tal endnu mindre ved at trække dem fra, som ikke passer til vores personlige preferencer fx hvad angår personlighed eller udseende. Så antallet af potentielle partnere i ens egen omgangskreds bliver hurtigt ret beskedent.

>> Søg blandt vores udvalgte dating sider <<

Online datingsiderne har derfor især succes, fordi de kan forvandle dette beskedne antal af potentielle partnere til en større og mere varieret gruppe af mennesker.

Ved at udvide vores horisonter udvider vi også antallet af mennesker, som vi kan vælge imellem. Det siger sig selv, at med et større udvalg øges chancherne også for at finde det perfekte match. Takket være moderne dating-teknologi, såsom Partner med Niveaus psykologiske personlighedstest, er størstedelen af det hårde arbejde allerede blevet gjort for us. Du skal blot udfylde et 20-siders spørgeskema, og dernæst matcher sidens algoritme – som er designet af profesionelle relationspsykologer – dig med folk, som du statistisk set har størst chance for at kunne få et lykkeligt og længerevarende forhold med. Der er sket meget siden 90’ernes kontaktannoncer i avisen!

Bør man skamme sig over onlinedating?

Jeg har selv en lille teori om, hvorfor der er så meget stigmatisering forbundet med onlinedating. Det startede med at være et sted, som kun de mest teknologisk dygtige mennesker havde adgang til. Disse mennesker var som regel uddannede inden for IT, og dette område var for det meste domineret af mænd. Det var måske ikke altid de mest socialt begavede mennesker, og de havde ofte interesser såsom brætspil og tegneserier. Nogle boede måske hos deres mor og havde mindre god personlig hygiejne. Jeg overdriver og generaliserer naturligvis helt vildt nu for at fremhæve min pointe, men mit budskab er blot, at tingene har ændret sig betydeligt.

Jeg kan informere dig om at omkring 15% af amerikanske voksne har prøvet onlinedating, og 80% af disse var meget tilfredse med deres oplevelse! Disse tal er fra 2015 fra Pew Research Center. Siden da er fænomenet vokset støt, og med den stigende popularitet omkring datingplatforme såsom Tinder, kan jeg forestille mig at dette tal i mellemtiden blot er vokset endnu mere.

Onlinedating betragtes nu hovedsageligt som værende sikker, og i forbindelse med at det er blevet meget mere normalt i vores samfund, er det heller ikke længere forbundet med den samme stigmatisering som tidligere.

>> Søg blandt vores udvalgte dating sider <<